5 manieren om je havermoet te gebruiken

Wij vinden havermoet lekker, makkelijk en gezond. Daarom hebben we voor jou 5 manieren om havermoet te gebruiken op een rijtje gezet!

1. VOEG HET TOE AAN JE MUESLI

  1. Mix 110 gr havermout, 120 ml magere melk en 120 ml magere yoghurt en laat dit voor 15 minuten staan.
  2. Mix daarna 120 ml sinaasappelsap, 60 ml honing, 100 gr amandelen, 350 gr vers fruit en 150 gr geschilde appels.
  3. Voeg daarna het mengsel toe aan de havermout.

2. MAAK ER KOEKJES VAN

  1. Mix 90 gr havermout, 100 gr notenboten en gemalen vlas, 60 ml honing, 40 gr kokosnootvlokken en 40 gr cacao stukjes.
  2. Draai hier balletjes van en leg deze koud.

3. MAAK ER PANNENKOEKEN VAN

  1. Klop 45 gr havermout, 3 eiwitten, 75 gr geschilde appel en 25 gr kaneel.
  2. Schep daarna met een lepel het mengsel in een pan.
  3. Draai de pannenkoek om wanneer er luchtbellen in komen.

4. GEBRUIK HET ALS BESLAG

Gebruik rauwe of getoaste havermout en mix deze met pankovlokken of amandelen/walnoten om een gezond beslag te maken voor je stuk vlees, kip of vis.

5. GEBRUIK HET VOOR EEN BURGER

Bak deze hamburgers voor 20 minutes op 180 graden celcius.

Kook 150 gr zwarte en 150 gr witte bonen.

Prak deze daarna en voeg 130 gr havermout, 150 gr geroosterde paprika, 180 ml water en een snufje zwarte peper, chili poeder en komijn toe.

Kneed van dit mengsel burgers.